Gjashtë llojet e gjuhëve të huaja që flasin shqiptarët

Gjuha e huaj kurdoherë është pasuri dhe shqiptarët si një popull i varfër dhe nëpërkëmbur ekonomikisht e dinë shumë mirë këtë gjë. Pozicionimi mes Lindjes dhe Perëndimit, një faktor gjeopolitik, që ka ndikuar ndjeshëm...

Kam marrë 7 në provim të Gjeografisë

-Çfarë ke që je i mërzitur? -Kam marrë 7 në provim të Gjeografisë. I kam krejt 9 dhe 10. -Mos u mërzit se nuk është nota gjithçka. Ma thuj mu emrin e mesuesit dhe do shkoj...

Letër për ty, Z. Kryetar

Z. Kryetar makina ime është një Benz Mercedez i 98'-ës me 700 mijë kilometra të kaluara, të cilën e mbaj prej katër vitesh. Unë që po ju shkruaj nuk kam një makinë të tipit...

Shoqëria e Kismetit

Statistikat ditët e sotme dhe prej shumë kohësh kanë qenë një metodologji e degës së sociologjisë, degë e cila merret me studimin e shoqërisë dhe zhvillimit të jetës shoqërore. Pra këta mastarë janë të...

Radio Televizioni i Prishtinës – mesha e muzikës rock për të rinjtë e Kukësit  

Në një seminar online, siç është bërë sot trend postcovidian, po merrnim pjesë studentë dhe pedagogë internacional dhe po diskutonim mbi temën “kulturë e kujtesës”.  Dikush fliste nga ambientet e shtëpisë, dikush në zyrë,...

Happy Birthday Kukës. Happy Birthday Rolling Stones.

Gjatë një shëtitje tek pedonalja e Kukësit, në një pasdite vonë për nga pamja piktoreske e liqenit, personi që po shëtiste me mua si në soditje më thotë: “Maj men kur kemi ardh n‘Kuksin e...

Fakte nga jeta dhe krimi monstruoz ndaj poetit dhe mësuesit Havzi Nela

  ▪︎Havzi Nela mbeti jetim që në vegjëli, duke vuajtur varfërinë ekstreme. ▪︎Vuajti gjithsej 19 vite burg dhe 5 vite internim. ▪︎E spiunuan edhe njerëz të afërm e miq në mënyrë që të fitonin besimin dhe simpatinë...

6 llojet e beterrave social që frenojnë zhvillimin kulturor të Kukësit

Politikat për zhvillimin ekonomik të qytetit nuk janë drejtpërdrejtë në duart e qytetarëve por qytetarët nga ana tjetër kanë në dorë pushtetin për të zhvilluar kulturalisht qytetin dhe për të luftuar disa modele jo...