Kam marrë 7 në provim të Gjeografisë

-

-Çfarë ke që je i mërzitur?

-Kam marrë 7 në provim të Gjeografisë. I kam krejt 9 dhe 10.

-Mos u mërzit se nuk është nota gjithçka. Ma thuj mu emrin e mesuesit dhe do shkoj të flas unë me të niher.

-Nuk rregullohet mo nota se e ka vu në regjistër ai.

-Ta lam mërzitjen menjanë, mthuj cilën lëndë ke ma qejf në shkollë?

-Historinë?

-Pse e ke qejf këtë lëndë?

-E kam për shkak të profesorit.

-Çfarë të veçante ka profesori?

-Sa hy në klasë ai shpjegon mësimin që është në tekstin e Historisë. Pastaj na thotë e mbyllim librin e shkollës, e lëmë mënjanë dhe vazhdojmë me historinë tjetër që nuk është shkruar këtu.

 

Mu kujtua sot ky dialog që e ruaj prej 8 vitesh me një nxënës të talentuar në një shkollë të një fshati të thellë të Kukësit dhe doja të uroja pikërisht këtë model mësuesi që frymëzon nxënësit, dhe përballet e rrezikon me vështirësinë e të shpjeguarit dy-herë të mësimit duke qenë i vetëdijshëm për njëanshmërinë dhe subjektivitetin e teksteve të Historiografisë Shqiptare (dhe jo vetëm).

Nxënësi i dikurshëm sot vazhdon studimet për Inxhinieri Ndërtimi ndërsa mësuesi vazhdon të japë mësim në të njëjtën shkollë.

Arben Vata
Arben Vata
Arben Vata është gazetar në qytetin e Kukësit. Ai mbulon çështje me rëndësi sociale dhe kulturore për komunitetin. Ai është edhe lëvrues i gazetarisë argëtuese.

Dërgo artikullin

Të Fundit

Kategoritë

LËR NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here

Komentet e Fundit